KUŞADASI TİCARET ODASI KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU ÜYELERİNDEN 8 MART BASIN AÇIKLAMASI

Kuşadası Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Atatürk Heykelinde bir basın açıklaması yaptı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte, Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Tolga Erdem, Meclis Katip Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Faik Alp, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yiğit, Disiplin Kurulu Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Cem Arslan ve Yönetim kurulu eski üyesi Macit Demiroğlu da kadın girişimciler kurulu üyelerini yalnız bırakmadılar.

Sözcü olarak Arzu Özgen, yaptığı basın açıklamasında “bugün sesimizi haykırarak duyurma günü, bugün kadın olmaktan başka hiçbir suçu olmayan şiddet mağduru kadınların baskı ve ayrımcılığa karşı mücadele günüdür. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, ne yazık ki artan kadına yönelik şiddet olaylarının gölgesinde kutluyoruz” dedi. Basın açıklamasının devamında; bugün kadınlar toplum ve ailelerinin ellerinde doğumdan ölüme kadar, savaşta da barışta da şiddet ve ayrımcılığa maruz kalıyorlar. Bugün Suriye’de ve ülkemizde savaşla hiç ilgisi olmayan kadınlar ve çocuklar ölüyor, tecavüze uğruyor ve işkence görüyorlar. Bizim ihtiyacımız savaş değil, barış. Önemli gelir kaynağımız olan turizm bu yıl kan ağlıyor. Kadın emeğinin değersiz hale getirilmesi, kadının asıl görevinin ev ve çocuk bakımı olduğunun düşünülmesi ve iş yaşamında ayrımcılık yapılması çok önemli sorundur” dedi ve kadına karşı haksızlık ve şiddetin son bulması adına çözüm önerileri sundu.

Açıklamanın ardından kurul üyeleri, Atatürk Heykeli önünde barış güvercini uçurdular ve ardından İsmail Cem Meydanı’na, tepkilerini bildirmek ve ihtiyaç sahiplerinin alması için ayakkabılar bıraktılar.