KUŞADASI’NIN KÜLTÜR MERKEZİ KUAKMER AÇILDI

Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi (KUAKMER), Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) öncülüğünde, Hüseyin Arabul’un maddi desteği ile kapılarını açtı.

Kuşadası’nın kurtuluş günü olan 7 Eylül’de kapılarını açan KUAKMER’in açılışına Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Garnizon Komutanı Hasan Şahin, Belediye Başkanı Özer Kayalı, Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejad Özalp, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, kalabalık bir davetli topluluğu ve Kuşadalılar katıldı.

KEGEV Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Sözer’in KUAKMER’in yola çıkış noktası ve aşamaları ile ilgili bilgi vermesi ve emeği geçenlere teşekkür etmesinin ardından konuşan İşadamı Hüseyin Arabul, müteveffa eşi F. Özel Arabul’un ismini taşıyan kültür merkezinin bir başlangıç olacağını ve kültür ve sanata yatırımın artacağına inandığını dile getirdi.

Kültür Merkezinin kurucu müdürü Prof. Dr. Engin Berber’de “fark yaratacak” dediği KUAKMER ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

hazır olduklarını söyledi.

Yaşanan terör olaylarının kınandığı açılışta, Kültür merkezinin binasını bağışlayan Zehra Kutlu Candemir’e, Aydın Valisi Erol Ayyıldız tarafından plaket verilmesinin ardından davetliler merkezi gezdi.

Müze temalı kültür merkezi KUAKMER’de, kendi habitatında Anadolu Parsı, kaybolan meslekler, mübadele odası, F. Özel Arabul anı odası, masal ve dinleti odası, uzmanlık kütüphanesi, arşiv, galeriler,  kültürel ve tarihi noktaları gösteren özel bir harita ve 1966 yılında Inter takımının Kuşadası Gençlikspor’a hediye ettiği top odası bulunuyor.