TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI┬ĺNDA ┬ôTUR─░ZM VE T─░CARET─░N YEN─░ FIRSATI ─░RAN MI? PANEL─░

KU┼×ADASI Ticaret Odas─▒’nda, Ku┼čadas─▒ Genç ─░┼čadamlar─▒ Derne─či (KUG─░AD), Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ (KUTO), Ku┼čadas─▒ Otelciler ve Yat─▒r─▒mc─▒lar Derne─či (KODER), Türkiye Seyahat Acentalar─▒ Birli─či (TURSAB) Ku┼čadas─▒ Bölgesel Yürütme Kurulu ve Ku┼čadas─▒ ─░┼č Kad─▒nlar─▒ Derne─či (KU─░KAD) i┼čbirli─činde “Turizm ve Ticaretin Yeni F─▒rsat─▒ ─░ran m─▒?” konulu panel yap─▒ld─▒.

Panele, ─░ran ─░slam Cumhuriyeti ─░stanbul Ba┼čkonsolosu Mohsen Mortezaeifar, Ku┼čadas─▒ Kaymakam─▒ Muammer Aksoy, Belediye Ba┼čkan─▒ Özer Kayal─▒, Belediye Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Ay┼če ┼×erifo─člu, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, Meclis Ba┼čkan─▒ Mahmut Özta┼č, Yönetim Kurulu Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Nam─▒k Kemal Daylan, Yönetim Kurulu Üyeleri Seydi Y─▒k─▒lmaz, Müslüm Y─▒ld─▒r─▒m, Suat Özdemir, Meclis üyeleri, Ayd─▒n ─░l Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, GEKA Ayd─▒n Yat─▒r─▒m Destek Ofisi Koordinatörü Arma─čan Ayd─▒n, TKDK Ayd─▒n ─░l Müdürü Erhan Çiftçi, ┼×oförler Odas─▒ Ba┼čkan─▒ Hüsnü Öten, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ üyeleri, KUG─░AD üyeleri, KODER üyeleri, TURSAB üyeleri, KU─░KAD üyeleri ve kalabal─▒k bir davetli toplulu─ču kat─▒ld─▒.

─░ranl─▒ Sanayici ve ─░┼čadamlar─▒ Derne─či Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Mehdi Culazade, Gazi Üniversitesi Ö─čretim Üyesi Doç Dr. Mehmet ┼×ahin, ─░ran ─░slam Cumhuriyeti ─░stanbul Ba┼čkonsoloslu─ču Ekonomi Müste┼čar Dan─▒┼čman─▒ Keyvan Zadeh, NAB Holding ─░n┼čaat Grubu Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Nadir Süleymani ve ─░ran ─░slam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçili─či Ticaret Müste┼čar─▒ Hamid Zadbum’un panelist olarak kat─▒ld─▒─č─▒ ve simultane tercümeyle gerçekle┼čen panelin moderatörlü─čünü  Av. Ömer Günel yapt─▒.

KUG─░AD Ba┼čkan─▒ Atilla Yurtsever, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan,

Ku┼čadas─▒ Kaymakam─▒ Muammer Aksoy ve ─░ran ─░slam Cumhuriyeti ─░stanbul Ba┼čkonsolosu Mohsen Mortezaeifar’─▒n aç─▒l─▒┼č konu┼čmalar─▒yla ba┼člayan panelde panelistler,  son y─▒llarda ─░ran’a uygulanan ambargonun kalkmas─▒ durumunda, ba─člar─▒ çok eskiye dayanan iki kom┼ču ülke  Türkiye ile ─░ran aras─▒ndaki ekonomik ve ticari ili┼čkilere etkisi, ─░ranl─▒ ve Türk yat─▒r─▒mc─▒lar─▒n bu f─▒rsattan kar┼č─▒l─▒kl─▒ nas─▒l yararlanabilece─či, Türkiye ile ─░ran aras─▒nda imzalanan tercihli ticaret anla┼čmas─▒n─▒n iki ülkeye etkileri, iki ülke aras─▒ndaki d─▒┼č ticaret hacminin artt─▒r─▒labilmesi, yat─▒r─▒m f─▒rsatlar─▒ konular─▒nda bilgiler verdiler ve tecrübelerini aktard─▒lar.

─░nteraktif olarak gerçekle┼čen panelde, ─░ran’dan Türkiye’ye y─▒lda 1,5 milyon turist geldi─či, Türkiye’den de ─░ran’a Türk gezginlerin beklendi─či dile getirildi ve bunda Türkiye’deki seyahat acentalar─▒na da çok i┼č dü┼čtü─čü belirtildi. Halen ─░ran’da yat─▒r─▒m yapan Türk firmalar─▒ oldu─ču, ancak Avrupa ülkelerinin yat─▒r─▒m görü┼čmelerinin h─▒zland─▒─č─▒ ─░ran’da, yat─▒r─▒m f─▒rsatlar─▒ndan daha fazla Türk firmas─▒n─▒n yararlanmas─▒n─▒n tam zaman─▒ oldu─čunu ve ticaret hacminin artt─▒r─▒lmas─▒ gerekti─čini belirten panelistler, daha sonra kat─▒l─▒mc─▒lar─▒n sorular─▒n─▒ cevapland─▒rd─▒lar.

Sonuç olarak; ─░ran’─▒n san─▒ld─▒─č─▒ gibi bir yer olmad─▒─č─▒, gidilip gezilecek ve yat─▒r─▒m yap─▒labilecek bir ülke oldu─ču, bu konuda ise en iyi referans─▒n ─░ran’da yat─▒r─▒m yapan Türk firmalar─▒ oldu─ču belirtildi.

TÜRK─░YE’NIN KU┼×ADASI ─░RAN’IN K─░┼× ADASI

Bir ba┼čka toplant─▒dan panele yeti┼čen Ku┼čadas─▒ Belediye Ba┼čkan─▒ Özer Kayal─▒’da panelin sonunda  yapt─▒─č─▒ konu┼čmada, ─░ran’─▒n modern yüzü olarak tan─▒nan Ki┼č Adas─▒ ile Ku┼čadas─▒ aras─▒nda karde┼č ┼čehir görü┼čmeleri yap─▒ld─▒─č─▒n─▒ ve önümüzdeki aylarda bu konuda bir ziyaret yap─▒laca─č─▒n─▒ söyledi.

Panelin sonunda ─░ran ─░slam Cumhuriyeti ─░stanbul Ba┼čkonsolosu Mohsen Mortezaeifar ve beraberindeki heyet,  Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan’─▒ ziyaret ederek, iki ülke aras─▒ndaki ticaretin geli┼čmesinde ticaret odalar─▒n─▒n önemini vurgulad─▒.

á á