TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI TOBB 71. GENEL KURULUNA KATILDI

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, Meclis Ba┼čkan─▒ Mahmut Özta┼č, Yönetim Kurulu Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Nejat Özalp, Meclis Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Tolga Erdem, Yönetim Kurulu üyesi Macit Demiro─člu, Meclis Üyesi Murat Boranalp’in delege olarak kat─▒ld─▒─č─▒ Türkiye Odalar ve Borsalar Birli─či (TOBB) 71. Mali Genel Kurulunda, yönetim kurulu üyeleri Seydi Y─▒k─▒lmaz, ─░rfan Yi─čit, Kad─▒n Giri┼čimciler Kurulu Ba┼čkan─▒ Nurgil Gürcan, Genç Giri┼čimciler Kurulu Ba┼čkan─▒ Edip Say─▒alio─člu, Kad─▒n Giri┼čimci ve Hukuk Dan─▒┼čman─▒ Birgül Öner ve Mali Dan─▒┼čman Mustafa O─čuzkaan’da haz─▒r bulundu.

TOBB BÜNYES─░NDE DELEGE OLARAK 10 YILINI DOLDURAN SERDAR AKDO─×AN H─░ZMET ┼×EREF BELGES─░ ALDI

01-02 May─▒s 2015 tarihlerinde düzenlenen Genel Kurulun ilk gününde, TOBB bünyesinde 10, 20, 30 ve 40 y─▒l─▒n─▒ dolduran delegelere, TOBB Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu’nun evsahipli─činde, Cumhurba┼čkan─▒ Recep Tayyip Erdo─čan’─▒n kat─▒ld─▒─č─▒ törenle Hizmet ┼×eref Belgeleri verildi.

TOBB bünyesinde 10. Y─▒l─▒n─▒ dolduran Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan’─▒n Hizmet ┼×eref Belgesi ald─▒─č─▒ törende konu┼čan TOBB Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu, Hizmet ┼×eref Belgesi’ne lay─▒k görülen üyelere ili┼čkin, “kazan─▒rken kazand─▒rman─▒n, insanlara i┼č ve a┼č sa─člaman─▒n de─čerini ö─črettiler, dürüst tüccar─▒n ne oldu─čunu gösterdiler” dedi.

Düzenlenen törende,

Ayd─▒n ilinden TOBB delegeleri; Nazilli Ticaret Borsas─▒ Meclis Ba┼čkan─▒ ve TOBB Delegesi Nevzat ─░zgü ve Yönetim Kurulu Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ ve TOBB Delegesi Mahiye Erürker, Söke Ticaret Borsas─▒ Meclis Üyesi ve TOBB Delegesi Mustafa Toyran’da Hizmet ┼×eref Belgesi ve plaketlerini ald─▒lar.

AYDIN ODA-BORSALARI AYDIN’IN YÖRESEL ÜRÜNLER─░N─░ TANITTI

TOBB ─░kiz Kuleler’de düzenlenen Genel Kurul’da, Birlik bahçesinde kurulan stantlarda genel kurula kat─▒lan oda ve borsalar, yöresel ürünlerini tan─▒tt─▒lar.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒, Ayd─▒n Ticaret Odas─▒, Ayd─▒n Ticaret Borsas─▒, Ayd─▒n Sanayi Odas─▒, Söke Ticaret Odas─▒, Söke Ticaret Borsas─▒, Nazilli Ticaret Odas─▒ ve Didim Ticaret Odas─▒ taraf─▒ndan ortakla┼ča aç─▒lan stantta, Ayd─▒n’─▒n co─črafi i┼čaretli ürünlerinden Ayd─▒n ─░nciri, Kestane ┼×ekeri, Zeytinya─č─▒, Kabak Tatl─▒s─▒, ─░ncir tatl─▒s─▒ ziyaretçilere ikram edildi.

H─░SARCIKLIO─×LU; YEREL KALKINMAYA ODAKLANDIK, ODALARIMIZIN VE BORSALARIMIZIN H─░ZMET KAPAS─░TES─░N─░ ARTTIRDIK

Temas─▒ Çanakkale Zaferi ve slogan─▒ “Ayn─▒ Ruh, Ayn─▒ Heyecan” olan TOBB’un 71’inci Mali Genel Kurulu, Ba┼čbakan Davuto─člu, Ba┼čbakan Yard─▒mc─▒s─▒ Babacan, CHP Genel Ba┼čkan─▒ K─▒l─▒çdaro─člu, MHP Genel Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Vural ve TOBB delegelerinin kat─▒l─▒m─▒yla gerçekle┼čtirildi.

Genel Kurulda konu┼čan TOBB Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu, i┼č dünyas─▒n─▒n yeni bir büyüme hikayesi yazmak istedi─čini bunun için de siyasilerden yeni yap─▒sal reformlar─▒n elbirli─čiyle ve h─▒zla hayata geçirilmesini istediklerini vurgulad─▒.​ Hisarc─▒kl─▒o─člu, “2015 seçimleri Türkiye’nin yeniden aya─ča kalkmas─▒ için milat olmal─▒. Haziran’dan sonra önümüzde seçimsiz bir 4 y─▒l var. Bu f─▒rsat─▒ mutlaka de─čerlendirmeliyiz. Bu dönem sert tart─▒┼čmalar─▒n geride kald─▒─č─▒, güçlü reformlar─▒n dönemi olmal─▒. Daha özgür ve daha zengin Türkiye için ad─▒mlar─▒m─▒z─▒ h─▒zland─▒rmal─▒y─▒z” dedi.

TOBB Genel Kurulunda Öncelikle Kendi Muhasebemizi Yapar─▒z

“TOBB Genel Kurulunda öncelikle kendi muhasebemizi yapar─▒z” sözleriyle konu┼čmas─▒n─▒ sürdüren Hisarc─▒kl─▒o─člu, “Bu nedenle geçti─čimiz genel kuruldan bugüne yapt─▒klar─▒m─▒z─▒n bir k─▒sm─▒na de─činmek istiyorum. Öncelikle yerel kalk─▒nmaya odakland─▒k. Bunun için de Odalar─▒m─▒z─▒n ve Borsalar─▒m─▒z─▒n hizmet kapasitesini art─▒rd─▒k” Dedi. Öncelik verilen ikinci konunun, Türkiye’nin zenginle┼čmesi için giri┼čimci say─▒s─▒n─▒n ve kapasitesinin art─▒r─▒lmas─▒ oldu─čunu vurgulayan Hisarc─▒kl─▒o─člu konu┼čmas─▒na ileri teknolojiyi ülkemize getirmeye odaklan─▒ld─▒─č─▒n─▒, Türk i┼č dünyas─▒n─▒n sesinin yurtd─▒┼č─▒nda daha gür ç─▒kmas─▒ için küresel ili┼čkilerin geni┼čletildi─čini ve Sosyal sorumluluk faaliyetlerine devam edildi─čini anlatarak devam etti ve “kadim kültür miras─▒m─▒za sahip ç─▒kt─▒k” dedi.

Genel Kurul,  Ba┼čbakan Ahmet Davuto─člu, CHP Genel Ba┼čkan─▒ Kemal K─▒l─▒çdaro─člu, Ba┼čbakan Yard─▒mc─▒s─▒ Ali Babacan, MHP Grup Ba┼čkan Vekili Oktay Vural’─▒n konu┼čmalar─▒yla devam etti.

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI ATA’SININ HUZURUNDA

Genel Kurul sonras─▒nda, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, Meclis Ba┼čkan─▒ Mahmut Özta┼č, Yönetim Kurulu Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Nejat Özalp, Meclis Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Tolga Erdem, Yönetim Kurulu Üyeleri Macit Demiro─člu, Seydi Y─▒k─▒lmaz, ─░rfan Yi─čit, Meclis Üyesi  Murat Boranalp, Kad─▒n Giri┼čimciler Kurulu Ba┼čkan─▒ Nurgil Gürcan, Genç Giri┼čimciler Kurulu Ba┼čkan─▒ Edip Say─▒alio─člu, Kad─▒n Giri┼čimci ve Hukuk Dan─▒┼čman─▒ Birgül Öner ve Mali Dan─▒┼čman Mustafa O─čuzkaan, An─▒tkabir’i ziyaret ederek, Ata’n─▒n huzurunda sayg─▒ duru┼čunda bulundular.

á á