TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI Y├ľNET─░M─░ ├çAR┼×I ESNAFINI Z─░YARET ETT─░ VE DEVAM EDEN YOL ├çALI┼×MALARINI YER─░NDE ─░NCELED─░

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, Meclis Ba┼čkan─▒ Mahmut Özta┼č, Yönetim Kurulu Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Nam─▒k Kemal Daylan, Meclis Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Tolga Erdem, Yönetim Kurulu Üyeleri Seydi Y─▒k─▒lmaz ve ─░rfan Yi─čit, sezon öncesi çar┼č─▒ esnaf─▒n─▒ ziyaret etti ve sorunlar─▒n─▒ dinledi.

Ayn─▒ zamanda, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu toplant─▒s─▒nda gündeme gelen Ku┼čadas─▒’n─▒n en i┼člek yolu olan Atatürk Bulvar─▒’nda devam eden yol çal─▒┼čmas─▒n─▒n, sezonun aç─▒lmas─▒yla birlikte halen devam etmesinin ve gemilerin de gelmeye ba┼člamas─▒yla, özellikle liman bölgesinde yaratt─▒─č─▒  sorunlar, görüntü kirlili─či, trafik s─▒k─▒┼č─▒kl─▒─č─▒n─▒n esnafa zarar vermesi ve  Ku┼čadas─▒’n─▒ ┼čantiyeye çevirmesi, esnaf─▒n da bu durumdan rahats─▒z olmas─▒ üzerine,  Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu ve Meclis Divan─▒ çar┼č─▒ ziyaretlerinde, bu konuda da esnaf─▒ dinledi ve çal─▒┼čmalarla ilgili yerinde incelemelerde bulundu.

ESNAF UYGULAMALARDAN MEMNUN

Ziyaretlerde çar┼č─▒ esnaf─▒,  geçti─čimiz aylarda Ayd─▒n Büyük┼čehir Belediyesi, Ku┼čadas─▒ Belediyesi, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ ve Esnaf Odas─▒ yetkililerinin kat─▒l─▒mlar─▒ ile Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’nda yap─▒lan toplant─▒ sonucunda esnafa tebli─č edilen kurallar do─črultusunda, s─▒f─▒r i┼čgaliye ve vitrin düzeni uygulamalar─▒ndan genelde memnun olduklar─▒n─▒, uygulamalara  çar┼č─▒da herkesin uymas─▒ ve çal─▒┼čmalar─▒n─▒ biran önce bitirmeleri gerekti─čini söylediler ve baz─▒ i┼čletmeler için ise bu kurallarda esneklik gösterilmesinin faydal─▒ olaca─č─▒n─▒ belirttiler.

Çar┼č─▒ esnaf─▒n─▒n Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetimine iletti─či sorunlar aras─▒nda seyyar sat─▒c─▒lar, sahte parfümcüler ve trafi─če kapal─▒ alanlardan geçen motosiklet ve araçlar─▒n çevreye verdi─či rahats─▒zl─▒klar yer al─▒rken, baz─▒ alanlar─▒n belli saatlerde trafi─če kapat─▒lmas─▒ gerekti─či konular─▒ da ele al─▒nd─▒. Çar┼č─▒n─▒n genel olarak fiziki görünümünün düzenlenmesi ve bir bütünlük ta┼č─▒mas─▒

ad─▒na da çal─▒┼čma istediklerini belirten esnaf, böyle bir uygulamaya da destek vereceklerini belirttiler.

Esnaf─▒n sorunlar─▒n─▒ yerinde dinleyen Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Ayd─▒n Büyük┼čehir Belediyesi Zab─▒ta Müdürlü─čünün sahte parfümcüler ve seyyar sat─▒c─▒lar konusunda duyarl─▒ oldu─čunu ve konuyu çözeceklerini belirtirken, kendilerine iletilen sorunlarla ilgili de yetkililerle temaslarda bulunmaya ba┼člad─▒.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan’da yerli ve yabanc─▒ turistlerin rahats─▒z olmamas─▒ ve ilçemizden memnun ayr─▒lmas─▒ için kötü görüntü olu┼čturulmamas─▒ gerekti─čini, dükkan önlerinde oturmalar ve bunun gibi göze ho┼č gelmeyecek görüntülerden kaç─▒n─▒lmas─▒ ad─▒na esnafa da çok i┼č dü┼čtü─čünü söyledi.

YOL ÇALI┼×MALARI B─░RAN ÖNCE B─░T─░R─░LMEL─░

Çar┼č─▒ esnaf─▒n─▒n devam eden yol çal─▒┼čmalar─▒ ile ilgili s─▒k─▒nt─▒lar─▒n─▒ da dinleyen ve yerinde incelemelerde bulunan Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetimi yetkililerden çal─▒┼čmalar─▒n bir an önce bitirilmesi istediler.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Meclis Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Tolga Erdem’in ─▒srarla üzerinde durdu─ču  konu hakk─▒nda aç─▒klama yapan  Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan; devam eden yol ve asfalt çal─▒┼čmalar─▒ ile ilgili çal─▒┼čmalar bitti─činde sonuçlar─▒n─▒n güzel olaca─č─▒n─▒, ama çal─▒┼čmalar─▒n gecikmesi nedeniyle esnaf─▒n ma─čduriyet ya┼čad─▒─č─▒n─▒ söyleyerek, bir an önce bitirilmesi gerekti─čini belirtti. Akdo─čan, ayr─▒ca Atatürk Bulvar─▒ ve Liman caddesinde, yolun yar─▒s─▒nda bulunan parke ta┼člar─▒n─▒n sökülerek asfalt yap─▒laca─č─▒n─▒n ö─črenilmesi üzerine de “ba┼člayacak s─▒caklarla birlikte asfalt─▒n erime yapabilece─čini, yolun parke ta┼č─▒ olmas─▒n─▒n daha uygun olaca─č─▒n─▒” sözlerine ekledi.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan ve Yönetim Kurulu üyeleri, yetkililerden çal─▒┼čmalar─▒n, çevre düzenlemesiyle birlikte bir an önce bitirilerek esnaf─▒n ma─čduriyetinin giderilmesini istedi.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Divan─▒n─▒n ziyaretlerinden dolay─▒ son derece memnuniyet duyduklar─▒n─▒ ifade eden çar┼č─▒ esnaf─▒, sorunlar─▒n─▒ birebir kendilerine iletme f─▒rsat─▒ verdiklerinden dolay─▒  te┼čekkür ettiler.

á á