KADIN GİRİŞİMCİLER ÖZGÜRLÜĞE BALON UÇURDULAR

Kuşadası Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, Kuşadası Setur Marina’da düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri büyük ilgi gördü.

Kurul üyelerinin toplu olarak katıldığı ve  kadınların özgürlüğüne balon uçurduğu etkinliklere, Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Kemal Daylan, Yönetim Kurulu Üyeleri İrfan Yiğit, Seydi Yıkılmaz ve Kuşadası Halkı katıldı.

Kuşadası Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyesi, Aydın İl İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nurgil Gürcan’ın 8 Mart’ın anlamı ve Kadın Girişimciliği anlatan konuşmasıyla başlayan etkinliklerde, Kuşadası Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyelerini meslekleriyle anlatan fotoğraf sergisi, rozet ve çiçek dağıtımı, Türk Sanat Müziği konseri, Kadın Girişimcilerden Soydan Aydoğdu’nun seramik standı, dans gösterileri ve kadınları temsil eden canlı heykeller yer aldı.

Özellikle Zübeyde hanımı temsil eden canlı heykelin büyük ilgi gördüğü etkinliklerde, iş ve meslek sahibi olmak isteyen kadınlara yönelik bir de bilgilendirme standı açıldı.

Kuşadası Setur Marina içerisinde gerçekleşen etkinliklerde, Kuşadası Kent Konseyi Gençlik Meclisi kadına şiddeti temsil eden makyaj ve kostümleriyle yer alırken, fotoğraf sanatçısı Elvin Ermiş tarafından da “kadına şiddet “ konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Cinsiyet eşitliği HeForShe dayanışma hareketini destekleyen Kuşadası Setur Marina tarafından hazırlanan pano önünde kadınlar ve erkekler, vermek istedikleri mesajlarla fotoğraflar çektirdiler.

Gün boyu süren etkinliklerin sonunda katkılarından dolayı Kuşadası Setur Marina AVM Müdürü Olcay Yurdakan’a, Kuşadası Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından çiçek verildi.