AYDIN İLİ ODA VE BORSALARI GUC BIRLIGI TOPLANTISI DİDİM’DE YAPILDI

Aydın ilinde faaliyet gösteren Oda ve Borsalar Güçbirliği Toplantısı, Didim Ticaret Odası’nda yapıldı.

Didim Ticaret Odası evsahipliğinde gerçekleşen  Güçbirliği Toplantısına, Aydın ilinde faaliyet gösteren Oda ve Borsaların Başkanları, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katıldı.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve Meclis Başkanı Mahmut Öztaş’ın da katıldığı, genel ve yerel sorunların görüşüldüğü toplantıda, başkan Akdoğan’ın konuyu gündeme getirmesiyle turizm bölgesi olan Kuşadası ve Didim  ilçeleri için gürültü yasağı hakkında çalışma yapılmasına karar verildi.

Toplantıda gündeme gelen konular arasında; mevcut 1/100 binlik çevre düzeni planında yeni yatırımcıya yer bulunamaması, bölge halinin ilçelere uzaklığı, istihdam da nitelikli iş gücünün bulunamaması ve  zincir mağazaların vergi kaydının Aydın’da olmaması nedeniyle Aydın’daki vergi kaybı yer aldı.

Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen toplantıda, Aydın ilindeki oda ve borsa başkanları bağlı bulundukları merkezlerle ilgili sorunları gündeme getirdi ve bölgesel ve yerel sorunlara yönelik rapor hazırlanarak, yaklaşan genel seçimler öncesinde milletvekili adaylarına raporun takdim edilmesine karar verildi.