AYDIN İLİ ODA VE BORSALAR GÜÇBİRLİĞİ TOPLANTISI SÖKE’DE YAPILDI

Aydın ili ve ilçelerinde faaliyet gösteren Ticaret Odaları ve Ticaret Borsaları Güç Birliği toplantısı, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve Meclis Başkanı Mahmut Öztaş’ın da katılımıyla Söke Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleşti.

Söke Ticaret Borsası konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Aydın ili ve ilçelerinde faaliyet gösteren dokuz oda ve borsanın başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ve Aydın ili oda/borsaları Akademik Danışmanı Doç Dr. Fatma Neval Genç katıldı.

Açılış ve kapanış konuşmalarını Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Deniz Günal’ın yaptığı toplantıda söz alan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Aslan, Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya, Nazilli Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Volkan Çelik ve Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Gürol Çelik  yaptıkları konuşmalarda; oda ve borsaların faaliyet alanlarındaki sorunları dile getirdiler ve bu tür toplantıların faydalı olduğunu belirttiler.

Oda ve Borsalar Güç Birliği toplantısında konuşan Aydın bölgesi oda ve borsalarının TOBB ve TEPAV’a bağlı akademik danışmanı Doç Dr. Fatma Neval Genç’te

konuşmasında; Üniversite - Sanayi işbirliğine de değindi ve “Aydın ilinin akademik danışmanı olarak sizlerle birlikte sorunların tespiti ve çözümü noktasında büyük bir mesai harcayacağım. Aydınlı bir akademisyen olarak böyle bir göreve gelmek ve çözümlerde yer almak büyük bir gurur kaynağıdır. Bununla birlikte üniversite - sanayi işbirliğini de en kısa sürede sağlamamız gerekmektedir. Yıllardır dillendirilen fakat bir türlü hayata geçirilemeyen üniversite - sanayi iş birliğini en kısa sürede hayata geçirmek için elimden gelen bütün yardımı yapacağım” dedi.

Aydın ilinin temel sorunları konusunun gündemi oluşturduğu toplantıda birliktelik sağlanarak, Didim Ticaret Odasında gerçekleştirilecek bir sonraki toplantı da Aydın ili Tarım, Turizm ve Ulaşım konusundaki müşterek sorunlar ile il ve ilçelerin kendi sorunlarının tespiti suretiyle raporlar hazırlanmasına karar verildi.

Aynı zamanda fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda; başkanların periyodik aralıklarla gerçekleşecek toplantılarda bir araya gelmesi kararlaştırıldı. Ayrıca gerçekleşecek toplantılarda il ve ilçeleri ilgilendiren ortak sorunların rapor haline getirilmesi ve takibinin yapılması kararı da alındı.