TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

2015 YILI ─░┼×GAL─░YELER ─░LE ─░LG─░L─░ TOPLANTI KU┼×ADASI T─░CARET ODASI┬ĺNDA YAPILDI

─░┼čgaliyeler, seyyar sat─▒c─▒lar, otopark sorunu, ruhsat ve denetim gibi konularda Ayd─▒n Büyük┼čehir Belediyesi ile Ku┼čadas─▒ Belediyesi aras─▒nda koordinasyonu sa─člamak amac─▒yla Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’nda toplant─▒ yap─▒ld─▒.

Toplant─▒ya, Ayd─▒n Büyük┼čehir Belediyesi Zab─▒ta Müdürü Hakan GENÇ, Ayd─▒n Büyük┼čehir Belediyesi Ruhsat ve Denetim ┼×ube Müdür Levend CO┼×KUN, Ku┼čadas─▒ Belediyesi Zab─▒ta Müdür Vekili Muharrem ÖZKAN, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar AKDO─×AN, Meclis Ba┼čkan─▒ Mahmut ÖZTA┼×, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Nam─▒k Kemal DAYLAN, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Üyesi Seydi YIKILMAZ, Ku┼čadas─▒ Esnaf ve Sanatkarlar Odas─▒ Yönetim Kurulu Üyesi Efe UNCU ve Ku┼čadas─▒ Belediyesi Meclis Üyeleri Faik ALP, Cem ARSLAN ve Ferah SÜREKÇ─░ kat─▒ld─▒.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar AKDO─×AN, Ayd─▒n Büyük┼čehir Belediyesi ile Ku┼čadas─▒ Belediyesi’nin karar al─▒rken koordinasyonu sa─člamak için bu toplant─▒y─▒ gerçekle┼čtirdiklerini belirtti.

Ayd─▒n Büyük┼čehir Belediyesi Zab─▒ta Müdürü Hakan GENÇ, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar AKDO─×AN taraf─▒ndan kendisine iletilen raporlar─▒n bu çal─▒┼čmalar için yol gösterdi─čini ifade ederek te┼čekkür etti. GENÇ, Belediye Kanunu’nun Belediyelere büyük görevler verdi─čini belirterek, y─▒llar itibar─▒yla nüfus, araç say─▒s─▒, esnaf ve tüccar say─▒s─▒n─▒n artt─▒─č─▒n─▒, bu durumun ┼čehrin düzenini etkiledi─čini söyledi. Ku┼čadas─▒’n─▒n hepimizin oldu─čunu belirten GENÇ, bu toplant─▒n─▒n amac─▒n─▒n

yerli ve yabanc─▒ turistlerin huzurlu bir ┼čekilde tatillerini geçirmesini sa─člamaya yönelik tedbirler almak oldu─čunu ve asayi┼či düzgün bir ilçe yaratarak, turistlerin tekrar Ku┼čadas─▒’na gelmelerini sa─člamak oldu─čunu belirtti. ─░┼čgaliye, kay─▒t d─▒┼č─▒ ekonomi (midye dolmac─▒, sahte parfümcü, sebze-meyveci vs. gibi seyyar sat─▒c─▒lar), hanutçuluk, ruhsats─▒z i┼čyerleri gibi sorunlar─▒n çözülmesi gerekti─čini de sözlerine ekledi.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar AKDO─×AN ise, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒  taraf─▒ndan haz─▒rlanan Ticari Envanter Raporu’nda da belirtildi─či gibi, Ku┼čadas─▒’n─▒n Marina-Güvercinada-Vergi Dairesi üçgeninde 2 km2’lik bir alanda s─▒k─▒┼čt─▒─č─▒n─▒, i┼čletmelerin % 55’inin bu bölgede oldu─čunu, bu alanda iki tane pazar yeri kuruldu─čunu, okullar─▒n ve kamu binalar─▒n─▒n da bu bölgede yer ald─▒─č─▒n─▒ belirtti. Uzun Vadeli Planlamalarla bunlar─▒n mutlaka ┼čehir d─▒┼č─▒na ta┼č─▒nmas─▒ gerekti─čini, Ayd─▒n Büyük┼čehir Belediyesi ile Ku┼čadas─▒ Belediyesi’nin birlikte bu planlamay─▒ yapmas─▒ gerekti─čini vurgulad─▒ ve Koordinasyon Merkezi kurulmas─▒n─▒ önerdi. Akdo─čan geçti─čimiz günlerde Ayd─▒n Büyük┼čehir Belediye Ba┼čkanl─▒─č─▒ ve Ku┼čadas─▒ Belediye Ba┼čkanl─▒─č─▒’na iletilen 2015 y─▒l─▒ vizyonu konulu yaz─▒da, Büyük┼čehir’in yetki ve gelir alanlar─▒ çerçevesinde Ku┼čadas─▒’nda yapaca─č─▒ uygulamalar ve düzenlemelerin aç─▒klanmas─▒n─▒ talep ettiklerini ve görev süresince Büyük┼čehir Belediyesinin Ku┼čadas─▒’n─▒ do─črudan etkileyecek kararlar─▒n─▒n, üyelerimizin de uzun vadeli kararlar─▒n─▒ etkileyecek olmas─▒ nedeniyle bu talepte bulunduklar─▒n─▒ belirtti ve Ku┼čadas─▒ Belediyesi’nden de 2015 y─▒l─▒ ve görev sürelerince yapacaklar─▒ ile ilgili ayn─▒ talepte bulunduklar─▒n─▒ söyledi.

Toplant─▒, 2015 y─▒l─▒ için uygulanmas─▒ planlanan i┼čgaliyeler ile ilgili görü┼čmeler ile devam etti. Önümüzdeki günlerde, kurallar─▒n tüm esnafa tebli─č edilece─či bildirildi.

á á