TKDK AYDIN İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ İLE ODAMIZ İŞBİRLİĞİNDE IPARD DESTEKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü ile Kuşadası Ticaret Odası işbirliğinde, Odamız Konferans Salonunda 13. Başvuru Çağrı Dönemine yönelik IPARD Programı 13. Çağrı Dönemi Hibe Destekleri Tanıtım Toplantısı yapıldı.

Yoğun katılımın olduğu toplantıya, TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan ÇİFTÇİ, Kuşadası Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan GÖÇMEN, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe ŞERİFOĞLU, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar AKDOĞAN, Meclis Başkanı Mahmut ÖZTAŞ, Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Yıldırım, Banka Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yerel ürünler ve Kırsal turizm ağırlıklı yapılan toplantıda bu alanlarla ilgili yatırım yapacak vatandaşlara % 50 oranında hibe desteği verileceği aktarıldı.

Konuşmanın ardından TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü Kıdemli Başvuru Kabul Uzmanı Abdullah GÜLSEVER slaytlar eşliğinde sunum yaparak katılımcılara, Kırsal Ekonomik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesine Yönelik Yatırımlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Kırsal Turizmin desteklenmesi noktasında Kuşadası için bu fonların kullanılabileceğini ifade eden İl Koordinatörü ÇİFTÇİ, “Açık alan aktiviteleri, her türlü konaklama tesisleri, yiyecek içecek mekanları, restoranlar, kafeler gibi alanlarda yatırım yapacak yatırımcılarımız mutlaka kurumumuzla irtibata geçsinler ki; Aydın’ın bu güzide alanlarına yapılacak yatırımlarda, finansman anlamında kamu desteklerini kendilerine aktarabilelim. Kırsal turizm kapsamında otel, bungalov ev, restoran, piknik ve mesire yerlerinin yanı sıra, yamaç paraşütü, ATV, Safari de dahil her türlü doğa sporları desteklenmektedir. 15 bin Avro’dan, 500 bin Avro’ya kadar

yapılacak kırsal turizm projelerine net yüzde 50 oranında hibe ödemesi yapılacaktır. Kuşadası’nda faaliyette olan küçük ölçekli işletmelerimizde TKDK’dan destek alarak işletmelerini modernize edebilirler. Bu destekler sayesinde yapılacak modern tesisler ve değişik aktivite alanları yerli ve yabancı turistlerin daha uzun süre ilimizde ve ilçelerimizde konaklamasını sağlayacaktır. Kuşadası’nda işletmesi bulunan ya da yatırım yapacak vatandaşlarımızın bu destekleri iyi değerlendirmeleri gerekiyor.” dedi.

Konuşmaların ardından Proje Başvuru Yönetim Birim Amiri Derya DAYSAL ve Yerinde Kontrol Birimi Uzmanı Mehmet Altuğ ÖZDEMİR’in katılımcıların sorularını cevaplandırmasıyla toplantı sona erdi.