TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

SERDAR AKDO─×AN TOBB T─░CARET ODALARI KONSEY TOPLANTISI ─░├ç─░N ANKARA┬ĺDAYDI

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, TOBB Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu’nun ev sahipli─činde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birli─či’nde (TOBB) gerçekle┼čen TOBB Ticaret Odalar─▒ Konsey Toplant─▒s─▒na kat─▒ld─▒.

TOBB Ticaret Odalar─▒ Konseyi Ba┼čkan─▒ Ekrem Demirta┼č’─▒n aç─▒l─▒┼č konu┼čmas─▒yla ba┼člayan toplant─▒da konu┼čan Hisarc─▒kl─▒o─člu; 2015 y─▒l─▒ndan ekonomik olarak beklentileri belirlemek üzere topland─▒klar─▒n─▒ belirtti.

Toplant─▒da gündeme gelecek konu ba┼čl─▒klar─▒ hakk─▒nda bilgi veren Hisarc─▒kl─▒o─člu, tahkim mekanizmas─▒n─▒n uygulanmas─▒ ve mesleki e─čitimde odalar ve borsalar─▒n nas─▒l rol alaca─č─▒n─▒n görü┼čülece─čini ifade etti ve 2015’teki genel seçimlerin ard─▒ndan 4 y─▒l boyunca seçim yap─▒lmayaca─č─▒n─▒ hat─▒rlatarak “Bu yap─▒sal reformlar─▒n yap─▒labilmesi için büyük bir f─▒rsat” dedi.

G20 DÖNEM BA┼×KANLI─×I TÜRK─░YE’N─░N TANITIMI ─░Ç─░N BÜYÜK FIRSAT

Türkiye'nin, 2015 y─▒l─▒ boyunca G20 Dönem Ba┼čkanl─▒─č─▒n─▒ yürütece─čini an─▒msatan Hisarc─▒kl─▒o─člu, B20'nin de i┼č dünyas─▒n─▒n G20'si oldu─čunu söyledi. G20 dönem ba┼čkanl─▒─č─▒n─▒n, bir y─▒l boyunca Türkiye'nin tan─▒t─▒m─▒ için büyük bir f─▒rsat oldu─čunu vurgulayan Hisarc─▒kl─▒o─člu,

bu süreçte Türkiye'de dünya ┼čirketlerinin üst yöneticilerinin (CEO) yer alaca─č─▒ birçok toplant─▒ yap─▒laca─č─▒n─▒ kaydetti.

B20'nin 6 çal─▒┼čma grubundan birinin Ticaret Çal─▒┼čma Grubu oldu─čunu an─▒msatan Hisarc─▒kl─▒o─člu, bu yüzden oda ba┼čkanlar─▒ndan sürece katk─▒ sa─člamalar─▒n─▒ istedi.

─░┼č adamlar─▒n─▒n yurt d─▒┼č─▒yla i┼č yaparken kar┼č─▒la┼čt─▒klar─▒ engelleri aktarmalar─▒n─▒n önemine i┼čaret eden Hisarc─▒kl─▒o─člu, G20'nin bu tür sorunlara çözüm bulunacak uluslararas─▒ anlamda en üst merci oldu─čunu belirtti. Hisarc─▒kl─▒o─člu, G20 Dönem Ba┼čkanl─▒─č─▒n─▒n Türkiye'nin bu zamana kadar yapt─▒─č─▒ en büyük organizasyon oldu─čunu da sözlerine ekledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birli─či (TOBB) Ticaret Odalar─▒ Konseyi Ba┼čkan─▒ Ekrem Demirta┼č’ta Konsey Toplant─▒s─▒n─▒n verimli geçti─čini belirtti ve sözlerini ┼čöyle sürdürdü “her türlü sorunumuzu masaya yat─▒rd─▒─č─▒m─▒z toplant─▒m─▒zda olu┼čturdu─čumuz görü┼čler ile Ticaret Odalar─▒m─▒z─▒n en önemli sorunlar─▒na etkin çözümler arad─▒─č─▒m─▒za inan─▒yor ve k─▒sa sürede olumlu sonuçlar─▒ olaca─č─▒n─▒ dü┼čünüyorum.”

SERDAR AKDO─×AN ODA-BORSA BA┼×KANLARI ─░LE B─░RL─░KTE CUMHURBA┼×KANI ERDO─×AN’I Z─░YARET ETT─░

Türkiye Odalar ve Borsalar Birli─či (TOBB) Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu ile birlikte 81 il, 160 ilçeden gelen Oda ve Borsa Ba┼čkanlar─▒ Cumhurba┼čkan─▒ Recep Tayyip Erdo─čan’a hay─▒rl─▒ olsun ziyaretinde bulundu.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan’─▒n da haz─▒r bulundu─ču ziyaretle ilgili konu┼čan TOBB Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu “Hay─▒rl─▒ olsun ziyaretiyle beraber, Say─▒n Cumhurba┼čkan─▒m─▒zla ekonomik meseleler hakk─▒nda isti┼čarelerde bulunduk, görü┼člerimizi aktarabilme f─▒rsat─▒n─▒ bulduk” dedi.

Cumhurba┼čkan─▒ Erdo─čan’a bir sürprizleri daha oldu─čunu kaydeden Hisarc─▒kl─▒o─člu, “TOBB olarak her y─▒l muhakkak bir kültür eserini ülkemize kazand─▒rmaya çal─▒┼č─▒yoruz. Bu kapsamda Dede Korkut Hikayeleri’nin asl─▒ Vatikan Kütüphaneleri’nde. Bu iki eserin, iki hikâyenin t─▒pk─▒bas─▒m─▒n─▒ gerçekle┼čtirerek, günümüz Türkçesine sadele┼čtirerek Say─▒n Cumhurba┼čkan─▒m─▒za ilk bas─▒m─▒n─▒ sunma f─▒rsat─▒m─▒z oldu” ifadesini kulland─▒.

Hisarc─▒kl─▒o─člu ekonomik konularla ilgili olaraksa, “Bir konu, ticaret odalar─▒m─▒z─▒n özellikle önümüzdeki dönem hükümetimizin aç─▒klad─▒─č─▒ ‘ekonomik reform paketine’ sahip ç─▒k─▒lmas─▒ idi. Di─čer önemli konu, istihdam─▒n üzerindeki maliyet yüklerinin kald─▒r─▒lmas─▒ noktas─▒ndaki taleplerdi. Önümüzdeki dönemde muhakkak turizmin itici güç olmas─▒ vard─▒. Sanayi üretiminin te┼čvik edilmesi gibi daha önce de ifade etti─čimiz konular dile getirildi” dedi.

Cumhurba┼čkan─▒ Erdo─čan’─▒n TOBB üyelerine Türkiye'nin büyümesine, kalk─▒nmas─▒na, refah─▒n ve demokrasinin standartlar─▒n─▒n artmas─▒na verdikleri katk─▒ için te┼čekkür etti─či ziyaret hakk─▒nda bilgi veren TOBB Ticaret Odalar─▒ Konseyi Ba┼čkan─▒ Ekrem Demirta┼č da ziyarette, istihdam─▒n üzerindeki vergi yükleri, te┼čvik sisteminin gözden geçirilmesi, kalk─▒nma ajanslar─▒ gibi konular─▒ Cumhurba┼čkan─▒ Recep Tayyip Erdo─čan'a ilettiklerini bildirdi.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan’da 365 oda borsa ba┼čkan─▒yla birlikte gerçekle┼čtirdikleri ziyarette, Cumhurba┼čkan─▒ Erdo─čan’a sorunlar─▒n iletildi─čini söyledi. Akdo─čan, TOBB Ticaret Odalar─▒ Konsey Toplant─▒s─▒n─▒n da oldukça verimli geçti─čini, sorunlar─▒n görü┼čülerek, çözümler arand─▒─č─▒n─▒ belirtti.

á á