SERDAR AKDOĞAN TOBB TİCARET ODALARI KONSEY TOPLANTISI İÇİN ANKARA’DAYDI

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) gerçekleşen TOBB Ticaret Odaları Konsey Toplantısına katıldı.

TOBB Ticaret Odaları Konseyi Başkanı Ekrem Demirtaş’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu; 2015 yılından ekonomik olarak beklentileri belirlemek üzere toplandıklarını belirtti.

Toplantıda gündeme gelecek konu başlıkları hakkında bilgi veren Hisarcıklıoğlu, tahkim mekanizmasının uygulanması ve mesleki eğitimde odalar ve borsaların nasıl rol alacağının görüşüleceğini ifade etti ve 2015’teki genel seçimlerin ardından 4 yıl boyunca seçim yapılmayacağını hatırlatarak “Bu yapısal reformların yapılabilmesi için büyük bir fırsat” dedi.

G20 DÖNEM BAŞKANLIĞI TÜRKİYE’NİN TANITIMI İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Türkiye'nin, 2015 yılı boyunca G20 Dönem Başkanlığını yürüteceğini anımsatan Hisarcıklıoğlu, B20'nin de iş dünyasının G20'si olduğunu söyledi. G20 dönem başkanlığının, bir yıl boyunca Türkiye'nin tanıtımı için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu,

bu süreçte Türkiye'de dünya şirketlerinin üst yöneticilerinin (CEO) yer alacağı birçok toplantı yapılacağını kaydetti.

B20'nin 6 çalışma grubundan birinin Ticaret Çalışma Grubu olduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, bu yüzden oda başkanlarından sürece katkı sağlamalarını istedi.

İş adamlarının yurt dışıyla iş yaparken karşılaştıkları engelleri aktarmalarının önemine işaret eden Hisarcıklıoğlu, G20'nin bu tür sorunlara çözüm bulunacak uluslararası anlamda en üst merci olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, G20 Dönem Başkanlığının Türkiye'nin bu zamana kadar yaptığı en büyük organizasyon olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Odaları Konseyi Başkanı Ekrem Demirtaş’ta Konsey Toplantısının verimli geçtiğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü “her türlü sorunumuzu masaya yatırdığımız toplantımızda oluşturduğumuz görüşler ile Ticaret Odalarımızın en önemli sorunlarına etkin çözümler aradığımıza inanıyor ve kısa sürede olumlu sonuçları olacağını düşünüyorum.”

SERDAR AKDOĞAN ODA-BORSA BAŞKANLARI İLE BİRLİKTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I ZİYARET ETTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte 81 il, 160 ilçeden gelen Oda ve Borsa Başkanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’ın da hazır bulunduğu ziyaretle ilgili konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu “Hayırlı olsun ziyaretiyle beraber, Sayın Cumhurbaşkanımızla ekonomik meseleler hakkında istişarelerde bulunduk, görüşlerimizi aktarabilme fırsatını bulduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir sürprizleri daha olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, “TOBB olarak her yıl muhakkak bir kültür eserini ülkemize kazandırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Dede Korkut Hikayeleri’nin aslı Vatikan Kütüphaneleri’nde. Bu iki eserin, iki hikâyenin tıpkıbasımını gerçekleştirerek, günümüz Türkçesine sadeleştirerek Sayın Cumhurbaşkanımıza ilk basımını sunma fırsatımız oldu” ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu ekonomik konularla ilgili olaraksa, “Bir konu, ticaret odalarımızın özellikle önümüzdeki dönem hükümetimizin açıkladığı ‘ekonomik reform paketine’ sahip çıkılması idi. Diğer önemli konu, istihdamın üzerindeki maliyet yüklerinin kaldırılması noktasındaki taleplerdi. Önümüzdeki dönemde muhakkak turizmin itici güç olması vardı. Sanayi üretiminin teşvik edilmesi gibi daha önce de ifade ettiğimiz konular dile getirildi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TOBB üyelerine Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına, refahın ve demokrasinin standartlarının artmasına verdikleri katkı için teşekkür ettiği ziyaret hakkında bilgi veren TOBB Ticaret Odaları Konseyi Başkanı Ekrem Demirtaş da ziyarette, istihdamın üzerindeki vergi yükleri, teşvik sisteminin gözden geçirilmesi, kalkınma ajansları gibi konuları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiklerini bildirdi.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’da 365 oda borsa başkanıyla birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorunların iletildiğini söyledi. Akdoğan, TOBB Ticaret Odaları Konsey Toplantısının da oldukça verimli geçtiğini, sorunların görüşülerek, çözümler arandığını belirtti.