KUŞADASI TİCARET ODASI’NIN GEKA TARAFINDAN BAŞARILI BULUNAN PROJESİ İÇİN START VERİLDİ

“KUŞADASI TURİZMİNİN YENİDEN PAZARLAMA STRATEJİSİ” BAŞLIKLI PROJE İLE İLGİLİ KUŞADASI TİCARET ODASI VE GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI TARAFINDAN SÖZLEŞME İMZALANDI VE PROJEYE START VERİLDİ.

Güney Ege Kalkınma Ajansı 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında, Kuşadası Ticaret Odası tarafından hazırlanan ve Ajansa sunulan “Kuşadası Turizminin Yeniden Pazarlama Stratejisi” başlıklı proje başarılı bulunarak kabul edildi ve Ajans ile sözleşme imzalanarak projeye start verildi.

Genel amacının, Güney Ege turizminin gelirlerinin artırılması yoluyla turizmde bölgesel kalkınmaya katkı koymak olarak belirlendiği “Kuşadası Turizminin Yeniden Pazarlama Stratejisi” başlıklı projenin özel amacı ise, Kuşadası’nda sürdürülebilir tanıtım yöntemlerinin oluşturulması için günümüz turist profilinin çıkartılması, beklentilerinin belirlenmesi ve bilgi-iletişim teknolojilerinin kullanılarak  etkileşimin sağlanacağı yöntemlerin tespiti olarak belirlendi.

Proje kapsamında; anket çalışması,  dünyada, Avrupa’da ve Türkiye’de turizm tanıtım yöntemleri araştırması,  birebir görüşmelerle tanıtım yöntemlerinin belirlenmesi,  turizm destinasyonlarının tespiti ve yayınlanabilir formatta bilgilerin tasnifi yapılarak Kuşadası turizm haritası oluşturulacak ve Kuşadası Ticaret Odası internet sitesinde turizm haritası ve destinasyonları yer alacak ve Kuşadası tanıtım planı oluşturulacaktır.

Bütçesinin tamamının Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacağı proje ile ilgili konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; “Odamız tarafından hazırlanan ve Ajans tarafından kabul edilen “Kuşadası Turizminin Yeniden Pazarlama Stratejisi” başlıklı proje, ilçemiz kısa ve uzun vadeli tanıtım stratejisinin oluşturulması ve tanıtım ile ilgili tüm kuruluşlara bir yol haritası çizmesi açısından çok önemli” dedi ve projenin Kuşadası turizmine hayırlı olmasını diledi.