TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

─░RAN┬ĺIN BUSHEHR KENT─░ T─░CARET, SANAY─░ ve MADENC─░L─░K ODASI BA┼×KANI AL─░ AKBAR SHAR─░FPOUR ve BERABER─░NDEK─░ HEYET ODAMIZI Z─░YARET ETT─░

TURYAP Ayd─▒n Temsilcisi Sinan Ayd─▒n ile TURYAP Ku┼čadas─▒ Temsilcisi Süleyman Buldan taraf─▒ndan getirilen ─░ran’─▒n Bushehr Kenti Ticaret, Sanayi ve Madencilik Odas─▒ Ba┼čkan─▒ Ali Akbar Sharifpour ile Bushehr Valisi Hasan ─░brahimi’nin de yer ald─▒─č─▒ 40 ki┼čilik heyeti Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan ve Yönetim Kurulu Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Nam─▒k Kemal Daylan kar┼č─▒lad─▒.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Meclis Salonunda yap─▒lan görü┼čmede Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan’─▒n Bushehr Ticaret, Sanayi Ve Madencilik Odas─▒ Ba┼čkan─▒ Ali Akbar Sharifpour’un nezdinde tüm kat─▒l─▒mc─▒lara Ku┼čadas─▒’na ho┼čgeldiniz dedi.

Bushehr Ticaret, Sanayi Ve Madencilik Odas─▒ Ba┼čkan─▒ Ali Akbar Sharifpour, Ku┼čadasi Ticaret Odas─▒ ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan’a ve ekibine te┼čekkür  etti ve geli┼č amaçlar─▒n─▒n ─░zmir Travel Turkey Fuar─▒ oldu─čunu ayr─▒ca bölgenin en güzel turizm alan─▒n─▒n Ku┼čadas─▒ oldu─čunu bildiklerini, Bushehr’inde bir turizm kenti oldu─čunu ve büyük bir limana sahip oldu─čunu, sadece do─čal gaz─▒ de─čil turizmi de geli┼čtirmek istediklerini, yat─▒r─▒m hacminin çok yüksek oldu─čunu, turizme de yat─▒r─▒m yapmak istediklerini ve bu anlamda Ku┼čadas─▒’n─▒ örnek alabileceklerini belirtti ve en k─▒sa zamanda Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ heyetini Bushehr’den a─č─▒rlamaktan duyacaklar─▒ memnuniyeti dile getirdi.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, kendilerine da─č─▒tt─▒klar─▒ CD ve Bro┼čürlerde Ku┼čadas─▒ hakk─▒nda ayr─▒nt─▒l─▒ bilgi edinebileceklerini, Ku┼čadas─▒ ve Bushehr Ticaret Odas─▒ Genel Sekreterliklerin gerekli koordinasyonu ve ileti┼čimi sa─člayabilece─čini belirterek, Ku┼čadas─▒ Turizmi hakk─▒nda ayr─▒nt─▒l─▒ bilgiler verdi. Efes ve Meryem Ana’n─▒n Ku┼čadas─▒ için çok önemli oldu─čunu, Ku┼čadas─▒’n─▒n Türkiye’nin ilk turizm kenti oldu─čunu, kruvaziyer liman─▒n─▒n Türkiye’de en fazla kruvaziyer turistinin giri┼č yapt─▒─č─▒ yer oldu─čunu, y─▒lda 600 büyük kruvaziyer gemisi ve yakla┼č─▒k 750.000 kruvaziyer turisti a─č─▒rlad─▒─č─▒n─▒, 40.000 yatak kapasitelerinin oldu─čunu, yeni otel yat─▒r─▒mlar─▒n─▒n yap─▒ld─▒─č─▒n─▒, her y─▒l 2 milyon ki┼čiye yak─▒n turistin Ku┼čadas─▒’nda a─č─▒rland─▒─č─▒n─▒ belirtti. Son 4-5 y─▒ld─▒r ilçemizi ve ülkemizi ziyaret eden ─░ranl─▒ turist say─▒s─▒nda önemli art─▒┼člar oldu─čunu ilçemize 80-90 bin ─░ranl─▒ turistin geldi─činin alt─▒n─▒ çizdi.

Ku┼čadas─▒-Efes Kongre Merkezi hakk─▒nda da bilgi veren Ba┼čkan Serdar Akdo─čan, ─░ran Ticaret ve Sanayi Odalar─▒n─▒ bilimsel toplant─▒lar─▒n─▒ yapmak üzere Ku┼čadas─▒ Efes Kongre Merkezine davet etti.

Bushehr Ticaret, Sanayi Ve Madencilik Odas─▒ Ba┼čkan─▒ Ali Akbar Sharifpour’un Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan’a turizmdeki bu ba┼čar─▒lar─▒n─▒n alt─▒nda yatan etmenleri ve tecrübelerini sormas─▒ üzerine, Ba┼čkan Akdo─čan, Bushehr’in tarihi ve do─čal güzellikleri ile birlikte bir liman kenti olarak tan─▒t─▒m─▒n─▒n yap─▒labilece─čini, konaklama tesislerinin turizmin olmzasa olmaz─▒ oldu─čunu, altyap─▒n─▒n turizme göre düzenlenmesi gerekti─či, uluslararas─▒ ili┼čkilerin özellikle vize meselesinin önemli oldu─čunu ve turizmin en önemli unsurunun güvenlik oldu─čunun alt─▒n─▒ çizdi.

Bushehr Valisi Hasan ─░brahimi’nin “bunu nas─▒l ba┼čard─▒n─▒z, devlet-özel sektör i┼čbirli─či nas─▒l oldu?” sorusuna Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, 1960-70’lerde küçük aile i┼čletmeleri ile ba┼člayan turizmin 1980’lerde tüm Türkiye’de uygulanmaya ba┼člayan liberal politikalar ve turizmi te┼čvik kanunu ile turizm canland─▒─č─▒n─▒, devletin arazi ve sermaye deste─či sa─člad─▒─č─▒n─▒, böylelikle Türkiye’ye y─▒lda 35 milyon turist geldi─čini belirtti. Devletin havayollar─▒, karayollar─▒, limanlar, elektrik, su, kanalizasyon yat─▒r─▒mlar─▒n─▒ ve turizme te┼čvik politikas─▒ uygulamas─▒n─▒n gereklili─činin alt─▒n─▒ çizdi.

Bushehr Ticaret, Sanayi Ve Madencilik Odas─▒ Ba┼čkan─▒ Ali Akbar Sharifpour, söz konusu görü┼čmenin çok yararl─▒ oldu─čunu, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan’a kendilerini a─č─▒rlad─▒klar─▒ ve tecrübelerini payla┼čt─▒─č─▒ için çok te┼čekkür etti.

Toplant─▒n─▒n sonunda Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Serdar Akdo─čan, ─░ran’─▒n Bushehr Kenti heyetine Ku┼čadas─▒ tan─▒t─▒m kitab─▒, Odam─▒z flamas─▒ hediye etti ve toplu hat─▒ra foto─čraf─▒ çektirildi.

á á