TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI ─░LE ─░ZM─░R EKONOM─░ ├ťN─░VERS─░TES─░ ARASINDA ├ťYELER─░M─░Z─░N B─░R─░NC─░ DERECE YAKINLARINA Y├ľNEL─░K % 15 ─░ND─░R─░M PROTOKOL├ť ─░MZALANDI

─░zmir Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu ve ─░zmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Ba┼čkan─▒ Ekrem Demirta┼č ile Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ üyelerinin birinci derece yak─▒nlar─▒n─▒n ─░zmir Ekonomi Üniversitesi’ni tercih etmeleri durumunda  % 15 oran─▒nda indirim sa─članmas─▒na yönelik protokol imzalad─▒. Protokol töreninde Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Meclis Ba┼čkan─▒ Mahmut Özta┼č ile ─░zmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. O─čuz Esen de haz─▒r bulundu.

─░zmir Ekonomi Üniversitesi’nde yap─▒lan protokol imza töreninde; ─░zmir Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ ve ─░zmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Ba┼čkan─▒ Ekrem Demirta┼č ─░zmir Ekonomi Üniversitesinin 14 y─▒lda 7000 ö─črenciye ula┼čt─▒─č─▒n─▒, 14 y─▒l önce bölgemizde tamam─▒yla ingilizce e─čitim veren bir vak─▒f üniversitesi olmad─▒─č─▒n─▒, ─░zmir Ekonomi Üniversitesinin bu bo┼člu─ču da doldurdu─čunu, 14 y─▒ll─▒k süreçte dünyan─▒n ilk 500 üniversitesi aras─▒na girdi─čini belirtti. Bu ba┼čar─▒n─▒n; ba┼čta Rektörümüz olmak üzere hocalar─▒m─▒z ve Ege’nin ba┼čar─▒l─▒ ö─črencilerinin çal─▒┼čmalar─▒ sonucunda geldi─čini belirtti. YÖK’ün önceleri ayr─▒cal─▒kl─▒ bir tarife uygulamas─▒na izin vermedi─čini, ancak ┼ču anda bu iznin al─▒nd─▒─č─▒n─▒ ve ─░zmir Ticaret Odas─▒’n─▒n üyelerinin birinci derecede yak─▒nlar─▒na  % 15 indirim yap─▒ld─▒─č─▒n─▒, bu protokol ile Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ üyelerinin birinci derece yak─▒nlar─▒na da indirim imkan─▒ sa─članaca─č─▒n─▒ belirtti ve yakla┼č─▒m─▒ndan dolay─▒ Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan’a te┼čekkür etti. Bu protokol ile, çok say─▒da ö─črencinin ─░zmir Ekonomi Üniversitesi’ne gelece─čini umdu─čunu ve bunun bir ba┼člang─▒ç oldu─čunu ifade etti ve bundan sonra da e─čitimin her a┼čamas─▒nda i┼čbirliklerin devam etmesini temenni etti.

─░zmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. O─čuz Esen ise konu┼čmas─▒nda, ─░zmir i┼č aleminin ihtiyaçlar─▒na uygun olarak kurulan ─░zmir Ekonomi Üniversitesi’nin ba┼čtan beri yenilikçi gençler yeti┼čtirmeye çok önem verdi─čini ve bunu kurumsal faaliyetlerinde yenilikçi olmaya çal─▒┼čarak yapt─▒klar─▒n─▒ ve bu anlamda pek çok alanda öncü olduklar─▒n─▒, ayr─▒ca giri┼čimcili─če çok önem verdilerini ve giri┼čimci-yenilikçi ö─črenciler yeti┼čtirmek konusunda çal─▒┼čmalar yapt─▒klar─▒n─▒ ve bunun sonucunda da TÜB─░TAK’─▒n son 3 y─▒ld─▒r yay─▒mlad─▒─č─▒ Türkiye’nin en giri┼čimci-yenilikçi üniversiteler listesinde Ege’den kat─▒lan tek Vak─▒f Üniversitesi olduklar─▒n─▒n alt─▒n─▒ çizdi. Ku┼čadal─▒ gençleri, ö─črencilerimizi iyi bir e─čitim almak için ─░zmir Ekonomi Üniversitesi’ne bekledi─čini ve bu protokolün buna vesile olaca─č─▒n─▒ belirtti.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan; ─░zmir Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Ekrem Demirta┼č ve ─░zmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. O─čuz Esen’e te┼čekkür ederek ba┼člad─▒─č─▒ konu┼čmas─▒na, 7000 ö─črenciye ula┼čan ─░zmir Ekonomi Üniversitesi’nin bölgemizdeki talebi kar┼č─▒lad─▒─č─▒n─▒, bu anlamda büyük bir ba┼čar─▒ oldu─čunu, kuruldu─ču günden beri ─░zmir Ekonomi üniversitesini takip ettiklerini, çok ba┼čar─▒l─▒ buldu─čunu ve bölgemizdeki büyük bir ihtiyac─▒ giderdi─čini belirtti. Ku┼čadas─▒’ndan pek çok ö─črencinin burada okudu─čunu, ─░zmir ile Ku┼čadas─▒’n─▒n birbirine çok yak─▒n oldu─čunu, ula┼č─▒m─▒n eskiye oranla çok kolay oldu─čunu belirtti ve eme─či geçen herkesi tebrik ederek Ege Bölgesi ad─▒na te┼čekkür etti.

Tören; ─░zmir Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ ve ─░zmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Ba┼čkan─▒ Ekrem Demirta┼č ile Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan’─▒n protokolü imzalamas─▒ ile sona erdi.

á á