TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU KUŞADASI TİCARET ODASI’NI ZİYARET ETTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Aydın ziyareti programı kapsamında, Kuşadası Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Aydın oda ve borsaları tarafından yürütülen 7 önemli projenin tanıtımı ve açılışı için Aydın’a gelen Hisarcıklıoğlu, Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaretlerinin ardından Aydın Ticaret Odası (AYTO), Aydın Sanayi Odası (AYSO) ve Aydın Ticaret Borsası (ATB) tarafından yürütülen projelerin tanıtım ve açılışlarını gerçekleştirdi.

AYSO tarafından yürütülen UMEM Projesi, AYTO’nun hazırladığı “AYTO Çağ Atlatıyor” AYTObil proje lansmanı, AYTO Atlasjet protokolü imza töreni, TOBB Aydın Oda ve Borsaları Aydın Valiliği Meslek Lisesi protokolü ile ATB Bilim ve Sanat Merkezi, Köşk Gıda Kontrol Laboratuarı açılışı ve Otistik Çocuklar Özel Eğitim Merkezi  protokol törenlerine katılan Hisarcıklıoğlu, Nazilli ve Söke Odaları ziyaretlerinin ardından Kuşadası’na geçti.

Gün boyu süren yoğun programı sırasında Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve Meclis Başkanı Mahmut Öztaş’ın da eşlik ettiği TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, akşam saatlerinde Kuşadası Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

SERDAR AKDOĞAN; KUŞADASI ÇEVRE YOLU BİR AKIL TUTULMASIDIR

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, çevre oda ve borsa başkanları, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin katıldığı ziyarette

konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ziyaretinde Kuşadası ile ilgili en büyük sorunun çevre yolu sorunu olduğunu dile getirdi ve yatırımın büyük olduğunu ama hizmetten çok sorun getirdiğini söyledi.

Akdoğan; çevre yolundan kaynaklanan alt yapı sorununun son günlerde yağan yağmur nedeniyle iyice ortaya çıktığını, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un da konuyla yakından ilgilendiğini belirtti. “Kuşadası’ndaki çevre yolu bir akıl tutulmasıdır” sözleriyle konuşmasına devam eden Akdoğan, konuyla ilgili Kuşadası Ticaret Odası tarafından hazırlanan raporun Başbakana da iletildiğini öğrendiğini söyledi. Kuşadası’nın Aydın’ın yüzük taşı olduğunu ifade eden Akdoğan, Aydın’ın dünyada bilinirliliğinin Kuşadası ile arttığını ve Kuşadası’na herkesin sahip çıkması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’da konuşmasında, Aydın oda ve borsalarında Aydın’ın geleceğine yönelik projelerin temelini attıklarını, açılışını yaptıklarını ve anlaşmalarını imzaladıklarını, Kuşadası Ticaret Odası’na da seçim sonrası hayırlı olsun ziyareti için geldiklerini söyledi ve açılışını yaptığı bu binayı Kuşadası’na kazandırdıkları için Serdar Akdoğan ve Yönetim Kurulunu tekrar kutladı.

HİSARCIKLIOĞLU; AKDOĞAN KUŞADASI’NIN SORUNLARINI ANKARA’YA İLETİYOR

Hisarcıklıoğlu, Başkan Serdar Akdoğan’ın Kuşadası ile ilgili tüm sorunları fotoğraflarıyla kendisine aktardığını, ancak yaşayınca daha iyi anladığını, kendisinin de bölge sıkıntılarını Ağustos ayında Başbakan’a ilettiğini söyledi ve Ankara’ya döndüklerinde Ulaştırma Bakanı’nı misafir edeceklerini dile getirerek, Kuşadası Ticaret Odası tarafından verilen raporları ve kendi düşüncelerini de bizzat ileteceğini, sorunların çözümü için mutlaka çalışacağını belirtti.

Aydın’ın en gelişmiş ilçesinin Kuşadası olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu “bizleri dünya turizmiyle, turist kavramıyla Kuşadası tanıştırdı” dedi ve konuşmasının devamında dünyanın en büyük tur operatörü Thomas Cook’un 2015 broşürü tanıtımını Kuşadası’nda gerçekleştireceğini, bunun da  Kuşadası’nın dünyada tanınırlığını arttıracağını ve büyük avantaj olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kuşadası’nın turizmin dışında “çam balı” gibi yöresel ürünlerini de ön plana çıkartması ve marka yapması gerektiğini de vurguladı.

Toplantıda konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Belediye Başkanı Özer Kayalı’da çevre yolu sorunuyla ilgili görüşlerini dile getirdiler.

KRUVAZİYERİN BAŞKENTİNDEN HİSARCIKLIOĞLU’NA KRUVAZİYER GEMİ MAKETİ HEDİYE

Ziyaretin sonunda Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve Meclis Başkanı Mahmut Öztaş’a plaket ve kitap hediye eden Hisarcıklıoğlu’na Kuşadası Ticaret Odası tarafından Kruvaziyer gemi maketi hediye edildi. Hediyeyi son derece anlamlı bulan Hisarcıklıoğlu” Kuşadası’na da bu yakışır. Kruvaziyer turizminin başkentinden gelen bu hediye çok anlamlı, el emeği olan bu hediye TOBB Anılar Holünde mutlaka sergilenecek” dedi ve Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kuruluna teşekkür etti.

Türkiye’nin en önemli kruvaziyer limanlarından Kuşadası’nda, Kuşadası Ticaret Odası ziyareti anısına Başkan Hisarcıklıoğlu’na hediye edilen kruvaziyer gemisi, Gemi maketi tasarımcısı Kuşadalı Ertuğrul Batı tarafından,4 ay sürede, orijinalinin birebir aynısı olarak el emeği ile yapıldı.

Ziyarette, Hisarcıklıoğlu’na ayrıca Kuşadası Prestij kitabı da hediye edildi.