TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

TOBB BA┼×KANI H─░SARCIKLIO─×LU KU┼×ADASI T─░CARET ODASI┬ĺNI Z─░YARET ETT─░

Türkiye Odalar ve Borsalar Birli─či Ba┼čkan─▒ (TOBB) M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu, Ayd─▒n ziyareti program─▒ kapsam─▒nda, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒ ziyaret etti.

Ayd─▒n oda ve borsalar─▒ taraf─▒ndan yürütülen 7 önemli projenin tan─▒t─▒m─▒ ve aç─▒l─▒┼č─▒ için Ayd─▒n’a gelen Hisarc─▒kl─▒o─člu, Ayd─▒n Valisi Erol Ayy─▒ld─▒z ve Büyük┼čehir Belediye Ba┼čkan─▒ Özlem Çerçio─člu’nu ziyaretlerinin ard─▒ndan Ayd─▒n Ticaret Odas─▒ (AYTO), Ayd─▒n Sanayi Odas─▒ (AYSO) ve Ayd─▒n Ticaret Borsas─▒ (ATB) taraf─▒ndan yürütülen projelerin tan─▒t─▒m ve aç─▒l─▒┼člar─▒n─▒ gerçekle┼čtirdi.

AYSO taraf─▒ndan yürütülen UMEM Projesi, AYTO’nun haz─▒rlad─▒─č─▒ “AYTO Ça─č Atlat─▒yor” AYTObil proje lansman─▒, AYTO Atlasjet protokolü imza töreni, TOBB Ayd─▒n Oda ve Borsalar─▒ Ayd─▒n Valili─či Meslek Lisesi protokolü ile ATB Bilim ve Sanat Merkezi, Kö┼čk G─▒da Kontrol Laboratuar─▒ aç─▒l─▒┼č─▒ ve Otistik Çocuklar Özel E─čitim Merkezi  protokol törenlerine kat─▒lan Hisarc─▒kl─▒o─člu, Nazilli ve Söke Odalar─▒ ziyaretlerinin ard─▒ndan Ku┼čadas─▒’na geçti.

Gün boyu süren yo─čun program─▒ s─▒ras─▒nda Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan ve Meclis Ba┼čkan─▒ Mahmut Özta┼č’─▒n da e┼člik etti─či TOBB Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu ve beraberindeki heyet, ak┼čam saatlerinde Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒ ziyaret etti.

SERDAR AKDO─×AN; KU┼×ADASI ÇEVRE YOLU B─░R AKIL TUTULMASIDIR

Ku┼čadas─▒ Kaymakam─▒ Muammer Aksoy, Ku┼čadas─▒ Belediye Ba┼čkan─▒ Özer Kayal─▒, çevre oda ve borsa ba┼čkanlar─▒, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin kat─▒ld─▒─č─▒ ziyarette

konu┼čan Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, TOBB Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu’nun ziyaretinde Ku┼čadas─▒ ile ilgili en büyük sorunun çevre yolu sorunu oldu─čunu dile getirdi ve yat─▒r─▒m─▒n büyük oldu─čunu ama hizmetten çok sorun getirdi─čini söyledi.

Akdo─čan; çevre yolundan kaynaklanan alt yap─▒ sorununun son günlerde ya─čan ya─čmur nedeniyle iyice ortaya ç─▒kt─▒─č─▒n─▒, Ku┼čadas─▒ Kaymakam─▒ Muammer Aksoy’un da konuyla yak─▒ndan ilgilendi─čini belirtti. “Ku┼čadas─▒’ndaki çevre yolu bir ak─▒l tutulmas─▒d─▒r” sözleriyle konu┼čmas─▒na devam eden Akdo─čan, konuyla ilgili Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ taraf─▒ndan haz─▒rlanan raporun Ba┼čbakana da iletildi─čini ö─črendi─čini söyledi. Ku┼čadas─▒’n─▒n Ayd─▒n’─▒n yüzük ta┼č─▒ oldu─čunu ifade eden Akdo─čan, Ayd─▒n’─▒n dünyada bilinirlili─činin Ku┼čadas─▒ ile artt─▒─č─▒n─▒ ve Ku┼čadas─▒’na herkesin sahip ç─▒kmas─▒ gerekti─čini de sözlerine ekledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birli─či (TOBB) Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu’da konu┼čmas─▒nda, Ayd─▒n oda ve borsalar─▒nda Ayd─▒n’─▒n gelece─čine yönelik projelerin temelini att─▒klar─▒n─▒, aç─▒l─▒┼č─▒n─▒ yapt─▒klar─▒n─▒ ve anla┼čmalar─▒n─▒ imzalad─▒klar─▒n─▒, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’na da seçim sonras─▒ hay─▒rl─▒ olsun ziyareti için geldiklerini söyledi ve aç─▒l─▒┼č─▒n─▒ yapt─▒─č─▒ bu binay─▒ Ku┼čadas─▒’na kazand─▒rd─▒klar─▒ için Serdar Akdo─čan ve Yönetim Kurulunu tekrar kutlad─▒.

H─░SARCIKLIO─×LU; AKDO─×AN KU┼×ADASI’NIN SORUNLARINI ANKARA’YA ─░LET─░YOR

Hisarc─▒kl─▒o─člu, Ba┼čkan Serdar Akdo─čan’─▒n Ku┼čadas─▒ ile ilgili tüm sorunlar─▒ foto─čraflar─▒yla kendisine aktard─▒─č─▒n─▒, ancak ya┼čay─▒nca daha iyi anlad─▒─č─▒n─▒, kendisinin de bölge s─▒k─▒nt─▒lar─▒n─▒ A─čustos ay─▒nda Ba┼čbakan’a iletti─čini söyledi ve Ankara’ya döndüklerinde Ula┼čt─▒rma Bakan─▒’n─▒ misafir edeceklerini dile getirerek, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ taraf─▒ndan verilen raporlar─▒ ve kendi dü┼čüncelerini de bizzat iletece─čini, sorunlar─▒n çözümü için mutlaka çal─▒┼čaca─č─▒n─▒ belirtti.

Ayd─▒n’─▒n en geli┼čmi┼č ilçesinin Ku┼čadas─▒ oldu─čunu söyleyen Hisarc─▒kl─▒o─člu “bizleri dünya turizmiyle, turist kavram─▒yla Ku┼čadas─▒ tan─▒┼čt─▒rd─▒” dedi ve konu┼čmas─▒n─▒n devam─▒nda dünyan─▒n en büyük tur operatörü Thomas Cook’un 2015 bro┼čürü tan─▒t─▒m─▒n─▒ Ku┼čadas─▒’nda gerçekle┼čtirece─čini, bunun da  Ku┼čadas─▒’n─▒n dünyada tan─▒n─▒rl─▒─č─▒n─▒ artt─▒raca─č─▒n─▒ ve büyük avantaj oldu─čunu sözlerine ekledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birli─či Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu, Ku┼čadas─▒’n─▒n turizmin d─▒┼č─▒nda “çam bal─▒” gibi yöresel ürünlerini de ön plana ç─▒kartmas─▒ ve marka yapmas─▒ gerekti─čini de vurgulad─▒.

Toplant─▒da konu┼čan Ku┼čadas─▒ Kaymakam─▒ Muammer Aksoy ve Belediye Ba┼čkan─▒ Özer Kayal─▒’da çevre yolu sorunuyla ilgili görü┼člerini dile getirdiler.

KRUVAZ─░YER─░N BA┼×KENT─░NDEN H─░SARCIKLIO─×LU’NA KRUVAZ─░YER GEM─░ MAKET─░ HED─░YE

Ziyaretin sonunda Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan ve Meclis Ba┼čkan─▒ Mahmut Özta┼č’a plaket ve kitap hediye eden Hisarc─▒kl─▒o─člu’na Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ taraf─▒ndan Kruvaziyer gemi maketi hediye edildi. Hediyeyi son derece anlaml─▒ bulan Hisarc─▒kl─▒o─člu” Ku┼čadas─▒’na da bu yak─▒┼č─▒r. Kruvaziyer turizminin ba┼čkentinden gelen bu hediye çok anlaml─▒, el eme─či olan bu hediye TOBB An─▒lar Holünde mutlaka sergilenecek” dedi ve Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kuruluna te┼čekkür etti.

Türkiye’nin en önemli kruvaziyer limanlar─▒ndan Ku┼čadas─▒’nda, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ ziyareti an─▒s─▒na Ba┼čkan Hisarc─▒kl─▒o─člu’na hediye edilen kruvaziyer gemisi, Gemi maketi tasar─▒mc─▒s─▒ Ku┼čadal─▒ Ertu─črul Bat─▒ taraf─▒ndan,4 ay sürede, orijinalinin birebir ayn─▒s─▒ olarak el eme─či ile yap─▒ld─▒.

Ziyarette, Hisarc─▒kl─▒o─člu’na ayr─▒ca Ku┼čadas─▒ Prestij kitab─▒ da hediye edildi.

á á