KUŞADASI TİCARET ODASI YÖNETİMİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇERÇİOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Kuşadası Ticaret Odası Yönetimi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu Kuşadası ile ilgili düşünce ve görüşlerini almak üzere makamında ziyaret etti ve Kuşadası ile ilgili sorunları Oda tarafından hazırlanan raporlarla birlikte Başkan Çerçioğlu’na iletti.

Ziyarette, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Nejad Özalp, Namık Kemal Daylan, Yönetim Kurulu Üyeleri Seydi Yıkılmaz, İrfan Yiğit, Kuşadası Ticaret Odası Disiplin Kurulu Üyesi ve Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Cem Arslan, Mimarlar Odası Kuşadası Temsilcisi Ümit Acar da hazır bulundu.

AKDOĞAN; ÇEVRE YOLU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DEVİR ALINMALI

Ziyarette, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası için en önemli konuların başında Çevre Yolu sorununun geldiğini belirtti ve “Karayolları standartları gereği yapılan kaldırım nedeniyle,  dükkanlara ve binalara giriş olamıyor. Bunun için de İzmir Karabağlar yolu örneğinde olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından yolun devir alınması ve anayol olarak düzenlenmesi, acil ve gereklidir. Bu yolun Karayolları standartlarından çıkarılmasının tek yolu Büyükşehir Belediyesi tarafından devir alınmasıdır. Dedi.

Mimarlar Odası Kuşadası Temsilcisi Ümit Acar’da, konuyla ilgili Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’ın görüşüne katıldığını belirtti ve

genel imar konusundaki görüşlerini dile getirdi. Toplantıda, Başkan Çerçioğlu’nun önerisiyle Büyükşehir Belediyesi’nin teknik ekibi ile Ümit Acar’ın en kısa sürede bir araya gelmesi de planlandı.

ALT YAPI ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ziyarette, Kuşadası ile ilgili en büyük sorun olarak gördüğü alt yapı konusunda çalışmalara başlandığını, sorunların çözümünde bilimsel çalışmalara önem verdiğini söyledi. “Kuşadası bizim dünyaya açılan penceremiz” diyen Çerçioğlu, o nedenle Kuşadası’nda ki sorunların giderilmesi için köklü çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Başkan Çerçioğlu’na turizm kentlerinde otellere uygulanan su tarifesiyle ilgili de bilgi verdi vesöz konusu uygulamaların Kuşadası’nda da olması konusunda destek istedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Çerçioğlu, Kuşadası Ticaret Odası Yönetiminin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ve kendisine iletilen raporlar ve görüşlerin yol gösterici olacağını belirtti.