7 EYLÜL’E COŞKULU KUTLAMA

Kuşadası’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, sabah Kaymakamlık binasında efelerin canlandırdığı temsili kurtuluş şenliğiyle başladı. Temsili birlikler tarafından komutana çiçek verilmesinin ve göndere bayrak çekilmesinin ardından protokol ve vatandaşların Atatürk Anıtı önüne gelmesiyle devam eden törenler, konuşmaların ardından halk oyunları, paraşüt ve denizde yapılan çeşitli gösteriler ile devam etti.

Kurtuluş Şenlikleri kapsamında akşam Setur Marina girişinden başlayan Fener Alayı da renkli görüntülere sahne oldu. Kuşadası Ticaret Odası’nın da balon ve şeker dağıttığı kutlamalarda protokol, sivil toplum örgütleri, halk oyunları grupları, faytonlar, otellerin animasyon ekipleri ve vatandaşlardan oluşan kortej, yürüyüşünü Atatürk Anıtı önünde tamamladı.

7 Eylül Kurtuluş Günü kutlamaları daha sonra Ä°smail Cem Meydanı’nda, Turgut Özakman’ın eserinden uyarlanan  “Şu Çılgın Türkler” tiyatro oyununun Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenmesi ile devam etti.