DUYURULAR

TŘm sekt÷rlere ait duyurular aylara g÷re listelenmektedir. Duyurularřn išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

GIDA G├ťVENL─░─×─░ EYLEM KURULU
blank

26.05.2010 günü, saat 14.00 da Ayd─▒n Tar─▒m ─░l Müdürlü─čü toplant─▒ salonunda yap─▒lan “G─▒da Güvenli─či Eylem Kurulu” toplant─▒s─▒nda a┼ča─č─▒daki konular görü┼čülmü┼čtür. Odam─▒z üyelerini ilgilendiren hususlar a┼ča─č─▒ya ç─▒kar─▒lm─▒┼čt─▒r.

1- Yaz mevsiminin ba┼člang─▒c─▒yla Otel, Restoran ve di─čer g─▒da ürünlerini üreten i┼čletmeler ürettikleri ürünleri buzdolab─▒ v.b so─čukhava odalar─▒na almadan önce tüm üretilen ürünün so─čumas─▒ ve oda s─▒cakl─▒─č─▒na gelmesi gerekmektedir. Gerekti─či kadar so─čutulmayan g─▒dalar dolaplara kald─▒r─▒ld─▒─č─▒nda g─▒dan─▒n üzerinde hava geçirmez bir tabaka olu┼čur, alt─▒nda kalan g─▒da kimyasal reaksiyon sonucu g─▒da zehirlenmelerine sebebiyet verir.

2- Döner v.b ürünler gün içerisinde sat─▒┼č─▒n─▒n yava┼č oldu─ču zamanlarda uzun süre s─▒cakta bekleyip gün bitiminde so─čumadan dolaba konmas─▒ ve ertesi günü tekrar servis için ─▒s─▒t─▒l─▒p sunulmas─▒, g─▒da da “Bask─▒n” diye isimlendirilen bakteri olu┼čumunu h─▒zland─▒rmaktad─▒r. Buda sa─čl─▒─č─▒m─▒z için çok büyük tehlike olu┼čturmaktad─▒r. Bu nedenle gün içinde tükenmeyen s─▒cakta beklemi┼č ürünlerin kesinlikle gün bitiminde imha edilmesi gerekmektedir.

 


 

GIDA GÜVENL─░─×─░ EYLEM KURULU



26.05.2010 günü, saat 14.00 da Ayd─▒n Tar─▒m ─░l Müdürlü─čü toplant─▒ salonunda yap─▒lan “G─▒da Güvenli─či Eylem Kurulu” toplant─▒s─▒nda a┼ča─č─▒daki konular görü┼čülmü┼čtür. Odam─▒z üyelerini ilgilendiren hususlar a┼ča─č─▒ya ç─▒kar─▒lm─▒┼čt─▒r.

1- Yaz mevsiminin ba┼člang─▒c─▒yla Otel, Restoran ve di─čer g─▒da ürünlerini üreten i┼čletmeler ürettikleri ürünleri buzdolab─▒ v.b so─čukhava odalar─▒na almadan önce tüm üretilen ürünün so─čumas─▒ ve oda s─▒cakl─▒─č─▒na gelmesi gerekmektedir. Gerekti─či kadar so─čutulmayan g─▒dalar dolaplara kald─▒r─▒ld─▒─č─▒nda g─▒dan─▒n üzerinde hava geçirmez bir tabaka olu┼čur, alt─▒nda kalan g─▒da kimyasal reaksiyon sonucu g─▒da zehirlenmelerine sebebiyet verir.

2- Döner v.b ürünler gün içerisinde sat─▒┼č─▒n─▒n yava┼č oldu─ču zamanlarda uzun süre s─▒cakta bekleyip gün bitiminde so─čumadan dolaba konmas─▒ ve ertesi günü tekrar servis için ─▒s─▒t─▒l─▒p sunulmas─▒, g─▒da da “Bask─▒n” diye isimlendirilen bakteri olu┼čumunu h─▒zland─▒rmaktad─▒r. Buda sa─čl─▒─č─▒m─▒z için çok büyük tehlike olu┼čturmaktad─▒r. Bu nedenle gün içinde tükenmeyen s─▒cakta beklemi┼č ürünlerin kesinlikle gün bitiminde imha edilmesi gerekmektedir.

3- G─▒da ürünleri üreten, yerinde satan, da─č─▒t─▒m─▒n─▒ yapan Oda üyelerimiz bu ürünlerin üretiminden tüketimine kadar depolanmas─▒ dahil daha sa─čl─▒kl─▒, güvenilir, g─▒da niteli─čini bozmadan i┼člemlerini yapmas─▒ için Ayd─▒n Tar─▒m ─░l Müdürlü─čü internet sitesinden belge-bilgi elde edebilece─či gibi Odam─▒z─▒n G─▒da Komitesi üyelerimize de müracatla her türlü teknik destek alabileceklerdir.

4- G─▒da Güvenli─či Eylem Kurulu'nca, otel, restoran, kafeterya, unlu mamülleri üreten fabrika ve f─▒r─▒nlar, pastaneler ve buna benzer g─▒da üretimi yapan ve sunan i┼čletmeler ekteki denetim ve kontrol formu ilgili maddelerini yerine getirdikten sonra bu kurulca denetimleri yap─▒ld─▒ktan sonra “Beyaz Bayrak Berat─▒” almaya hak kazanmaktad─▒r. Bu konu ile ilgili Odam─▒z'a müracaat edildi─činde takip edilmesi gereken i┼člemler hakk─▒nda yard─▒mc─▒ olunacakt─▒r.
 

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI

 

    á á