DUYURULAR

Tm sektrlere ait duyurular aylara gre listelenmektedir. Duyurularn ieriini grmek iin balklarn zerine tklaynz.

GIDA GÜVENLİĞİ EYLEM KURULU
blank

26.05.2010 günü, saat 14.00 da Aydın Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan “Gıda Güvenliği Eylem Kurulu” toplantısında aşağıdaki konular görüşülmüştür. Odamız üyelerini ilgilendiren hususlar aşağıya çıkarılmıştır.

1- Yaz mevsiminin başlangıcıyla Otel, Restoran ve diğer gıda ürünlerini üreten işletmeler ürettikleri ürünleri buzdolabı v.b soğukhava odalarına almadan önce tüm üretilen ürünün soğuması ve oda sıcaklığına gelmesi gerekmektedir. Gerektiği kadar soğutulmayan gıdalar dolaplara kaldırıldığında gıdanın üzerinde hava geçirmez bir tabaka oluşur, altında kalan gıda kimyasal reaksiyon sonucu gıda zehirlenmelerine sebebiyet verir.

2- Döner v.b ürünler gün içerisinde satışının yavaş olduğu zamanlarda uzun süre sıcakta bekleyip gün bitiminde soğumadan dolaba konması ve ertesi günü tekrar servis için ısıtılıp sunulması, gıda da “Baskın” diye isimlendirilen bakteri oluşumunu hızlandırmaktadır. Buda sağlığımız için çok büyük tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle gün içinde tükenmeyen sıcakta beklemiş ürünlerin kesinlikle gün bitiminde imha edilmesi gerekmektedir.

 


 

GIDA GÜVENLİĞİ EYLEM KURULU



26.05.2010 günü, saat 14.00 da Aydın Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan “Gıda Güvenliği Eylem Kurulu” toplantısında aşağıdaki konular görüşülmüştür. Odamız üyelerini ilgilendiren hususlar aşağıya çıkarılmıştır.

1- Yaz mevsiminin başlangıcıyla Otel, Restoran ve diğer gıda ürünlerini üreten işletmeler ürettikleri ürünleri buzdolabı v.b soğukhava odalarına almadan önce tüm üretilen ürünün soğuması ve oda sıcaklığına gelmesi gerekmektedir. Gerektiği kadar soğutulmayan gıdalar dolaplara kaldırıldığında gıdanın üzerinde hava geçirmez bir tabaka oluşur, altında kalan gıda kimyasal reaksiyon sonucu gıda zehirlenmelerine sebebiyet verir.

2- Döner v.b ürünler gün içerisinde satışının yavaş olduğu zamanlarda uzun süre sıcakta bekleyip gün bitiminde soğumadan dolaba konması ve ertesi günü tekrar servis için ısıtılıp sunulması, gıda da “Baskın” diye isimlendirilen bakteri oluşumunu hızlandırmaktadır. Buda sağlığımız için çok büyük tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle gün içinde tükenmeyen sıcakta beklemiş ürünlerin kesinlikle gün bitiminde imha edilmesi gerekmektedir.

3- Gıda ürünleri üreten, yerinde satan, dağıtımını yapan Oda üyelerimiz bu ürünlerin üretiminden tüketimine kadar depolanması dahil daha sağlıklı, güvenilir, gıda niteliğini bozmadan işlemlerini yapması için Aydın Tarım İl Müdürlüğü internet sitesinden belge-bilgi elde edebileceği gibi Odamızın Gıda Komitesi üyelerimize de müracatla her türlü teknik destek alabileceklerdir.

4- Gıda Güvenliği Eylem Kurulu'nca, otel, restoran, kafeterya, unlu mamülleri üreten fabrika ve fırınlar, pastaneler ve buna benzer gıda üretimi yapan ve sunan işletmeler ekteki denetim ve kontrol formu ilgili maddelerini yerine getirdikten sonra bu kurulca denetimleri yapıldıktan sonra “Beyaz Bayrak Beratı” almaya hak kazanmaktadır. Bu konu ile ilgili Odamız'a müracaat edildiğinde takip edilmesi gereken işlemler hakkında yardımcı olunacaktır.
 

KUŞADASI TİCARET ODASI