ETKıNLıKLER

Tüm sektörlere ait etkinlikler aylara göre listelenmektedir. Etkinliklerin içeriğini görmek için başlıkların üzerine tıklayınız.

30 Mart 2009 - 30 Mart 2009
Turizm Haftasında Dünya'nın En Büyük Açık Büfesi Kuşadası'nda başlıklı etkinlik duyurusu

fair
18-19 Nisan 2009 tarihleri arasında Kuşadası'nda yapılacak Turizm Haftası Etkinlikleri çerçevesinde ve 4. Yemek Festivali kapsamında DÜNYA'NIN EN BÜYÜK AÇIK BÜFESİ KUŞADASI'NDA - WORLD's BIGGEST BUFFET başlıklı bir organizasyon gerçekleştirilecektir.
 
Kuşadası'nda ve Türkiye'de ilk defa düzenlenecek bu organizasyonda amaç; sahip olduğu çeşitleri ve tadı damakta bırakan lezzetleriyle yüzlerce yıllık geçmişe sahip TÜRK MUTFAĞI'nın ününü arttırırken aşçılık mesleğinde eğitimli, güleryüzlü ve kaliteli hizmet anlayışına sahip bireyler yetiştirilmesini sağlamak BÖLGEMİZ VE ÜLKEMİZ TURİZM SEKTÖRÜNDE önemli yeri olan Otellerimize ve Restoranlarımıza dikkat çekmek ve uluslararası platformda bu konuda lider konumuna yükseltmektir.
 
Ayrıca bu aktivite gerçekleştirilirken Ülkemiz ve Kuşadası'nın tanıtımına katkıda bulunulacağı gibi; bilinilirliğimizin yurtdışında sürekliliğinin sağlayacağına ve Turizm sektöründe bu konuda farklılaşma yaratacağına inanıyoruz. 
 
Kuşadası'nın önemli bütün kurumlarıyla desteklenecek bu projede KUŞADASI TİCARET ODASI' da yerini almış bulunmaktadır.Bölgemiz ve Ülkemiz tanıtımına, sektörün gelişmesine katkı sağlayacak ilgili etkinliğin Ulusal ve Uluslararası ortamda önemli ses getireceği düşünülmektedir .
 
Saygılarımla
 
Serdar Akdoğan
Yönetim Kurulu Başkanı
Kuşadası Ticaret Odası
 
 
 
Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneğinin Basın duyurusu aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

 

Kuşadası 2009 yılında 1001 Lezzetli bir Turizm Haftasına hazırlanıyor


Her yıl düzenlenen Turizm Haftası, Kuşadası’nda sezona başlamak için start veriyor. Bu yıl 13-19 Nisan 2009 Turizm Haftası kutlamalarında görkemli bir etkinlik düşündük. Kuşadası Aşçılar Derneğinin düzenlediği 4.Yemek Festivali kapsamında “Dünyanın En Büyük Açık Büfesi” ni hazırlıyoruz.


20.000 kişinin katılacağı tahmin edilen Yemek Festivalinde, 7.000 m2’lik bir alanda gün boyu sürecek konser ve defileler ile Kuşadası’nın sesini duymayan kalmayacak.


Türk Mutfak kültürümüzde yüzyıllardır yapılan yemeklerin özel mönülerde sunumu, ulusal ve uluslararası katılımcılara unutamayacakları lezzetleri tattıracak. Hem de 1001 çeşit lezzet ve damaklarda yaşanacak şölen için iddialıyız.


Uluslar arası bir rekor denemesi için göze ve damağa hitap eden enfes yemek ve tatlıları 5 yıldızlı otel ve diğer restoranlar hazırlayacak. Ve 1001 çeşit olarak “Dünyanın En Büyük Açık Büfesi” nde yer alacak. 25 Otelimiz ve 5 Restaurantımız şimdiden katılımı kesinleştirdi. Şefler ve ekipleri ile birlikte yaklaşık 1200 aşçı 1001 çeşit lezzetli yemekleri hazırlayacaklar.


Önce söz vardı. Ve sözden masal doğdu. Binbir Gece Masalları, içi eğitici, akla durgunluk verici, inanılmaz, şaşırtan şeylerle ve güzelliklerle dolup taşan harika öykülerdi ve insanların düş gücünü zenginleştirdi. İşte Kuşadası 2009’da; 1001 çeşit lezzetin görkemli sunumu ile dünya sahnesinde onur sayfasına yazılacak.


Ayrıca yiyecek içecek sektöründe hizmet veren firmalar da günboyu; standtlarında yapacakları ikramlarıyla festivale eşlik edecek.

Amacımız, Türkiye için hayati önem taşıyan turizmde, gastronominin turistik işletmeler açısından önemini değerlendirmek. Mutfak sanatlarının yerel ve bölgesel açıdan getireceği sosyal, kültürel ve ekonomik etkilerini de ortaya koymak.

Dünyanın en büyük açık Büfe”sinde yer alacak 1001 çeşit yemeğin 8 Ana Grubu şöyle :

Çorbalar ,Zeytinyağlılar, Mezeler, Salatalar, Makarnalar, Börekler, Pilavlar, Sebze yemekleri, Et yemekleri (Dana, Kuzu, Tavuk, Hindi, Köfte, Av hayvanları ), Bakliyatlar, Deniz mahsulleri ve Balıklar, Sütlü tatlılar, Yaş pastalar, Türk tatlıları, Kekler, Tartlar, Muslar


Dünyanın En Büyük Açık Büfe”sine katılması kesinleşen Oteller ise ;

Pine Bay Holiday Resort – Hayati Gökçeel , Aqua Fantasy Aquapark & Hotel & SPA – Uğur Apak, Fantasia Hotel – Halil Soycan, Adakule Hotel – Mustafa Dere, Richmond Hotel – Tuğcan Özdemir, Sürmeli Hotel – Alican Somut, Ephesus Princess – Kemal Karakütük, Tusan – Uğur Gürsoy, Kuştur – Halil İbrahimÇengel, Korumar – Mümin Durutlu, Yahya Toköz, Charisma – Salih Muğla, Pine Marina – Mehmet Metin, Önder Hotel – Talat Tanyeri, Blue Sky – Fahri Cörtoğlu, Ephesia Vista – Hüseyin Düzen, Sealight Hotel – Zeki Usta, Onura Hotel – İbrahim Çil, Club Vera – Özcan Acar, Garden of Sun – Osman Kahraman, Palm Wings – Mustafa Karabulut, Club Sultan – Mustafa Usta, Grand Efe – Çetin Katırcı, Atınç Hotel , Derici Hotel – Yunus Usta, Ephesia Beach – Mustafa Ay


Dünyanın En Büyük Açık Büfesi” ne katılacak olan Restaurantlar ;

Köfte & Köfte – Alaiddin Açıkgöz, Messina Restaurant, Yucca – Ümit Yaman, Değirmen Restaurant , Ayhan Usta Restaurant – Ayhan Açıkgöz


Ayrıca daha sonra da katılımını bildirecek olan Otel ve Restaurant şeflerimiz ile yoğun bir ilgi beklemekteyiz.


MAYA AO firmasının Tanıtım ve Organizasyonunu yaptığı festival alanı; plan ve yerleşkesinin de hava koşulları göz önünde tutularak sahanın halı ile kaplanması konusunda düzenlemeler yapılacaktır.


Ulusal ve Uluslar arası birçok kuruluş ve Guienness Rekorlarının tescili için gelecek olan yetkililer ve Japonya’dan Amerika’ya dek davet edilen ünlü şefler ile “Dünyanın En Büyük Açık Büfesi” rekorunu kıracağımıza inanıyoruz.


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı

Hayati Gökçeel










Festival Planlama ve Organizasyon :


MAYA AO

Mehmet ATINÇ

Sabri Mumcu Caddesi No:8 Kuşadası/Türkiye

T. +90 256 6142211, F. +90 256 6123339

www.maya-ao.com

GSM +905323510157